Wat is opek?

OPEK is dé bruisende culturele site aan de Vaartkom in Leuven waar verschillende kunstdisciplines elkaar ontmoeten in dans, theater, beeldende kunsten, muziek, literatuur en fotografie.

De site is een ontmoetingsruimte waar je voorstellingen bijwoont en debatten volgt. Je kan je stem laten horen bij het acteren of zingen. Tekenen, schilderen en fotograferen behoren ook tot het pallet. Kom eens langs met je vereniging om te vergaderen, organiseer een familiebrunch of spreek af met je vrienden in het gezellige café.

OPEK oogt statisch, gehuisvest in een voormalig pakhuis maar de dynamische infrastructuur kan tellen; vijf theaterzalen, twee kunstateliers, werk-, vergader- en repetitieruimtes, en een drukbezocht café.
OPEK is een huis van verbinden, waar kunstbeoefenaars en -bewonderaars elkaar ontmoeten én verrijken. We hebben zelfs een kunstjeugdbeweging!
OPEK is ook de werkplek van de kunsteducatieve organisaties TRILL, Bamm! en WISPER, de stadsgezelschappen Het nieuwstedelijk en fABULEUS, de theateropleiding LUCA Drama en het sociaal-artistiek atelier De FactorY. Ook andere Leuvense organisatie vertoeven regelmatig in OPEK.

“Een gezellig huis dus!”

Lees meer over onze werking in ons OPEK magazine 2021.