Route en toegankelijkheid

Openingsuren

Maandag: 9u30 tot 1u
Dinsdag: 9u30 tot 1u
Woensdag: 9u30 tot 1u
Donderdag: 9u30 tot 1u
Vrijdag: 9u30 tot 1u
Zaterdag: 9u30 tot 1u
Zondag: 10u tot 23u

Route

Openbaar vervoer
Bushalte Engels Plein ligt op een paar minuten stappen van OPEK.
Om van aan het station van Leuven aan OPEK te geraken met de bus:
Ga naar busperron 11 en neem bus 600, de buitenringbus. Deze brengt je in 5 minuten tot aan de halte Engels Plein. Van daar wandel je in een paar minuten tot aan OPEK. Klik hier voor Google Maps.
Om terug naar het station te gaan neem je aan de overkant van de straat aan het Engels Plein bus 601, de binnenringbus.

Bushalte Riddersstraat ligt achter OPEK in de Mechelsestraat. Neem rechts de Burchtstraat en wandel 3 straten rechts voorbij tot aan het begin van de Vaartkom. Het OPEK-gebouw ligt links. Vanaf de bushalte is het 3 minuten stappen tot aan het OPEK-gebouw. Hier stoppen:

Bus 4 richting Herent
Bus 5 richting Wakkerzeel
Bus 6 richting Wijgmaal

Fiets
Er zijn fietsenstallingen voorzien rond OPEK. Laat uw fiets altijd gesloten achter.

Parkeren
Het is NIET toegelaten om te parkeren op het plein voor het gebouw. Er worden boetes uitgeschreven door Politie Leuven en wagens kunnen weggesleept worden!

In deze buurt is het verplicht om je parkeerschijf te gebruiken of betalend te parkeren via de automaten. Je kan gebruik maken van de volgende parkings:

Parking Vaartkom
Wil je zo dicht mogelijk parkeren? De Vaartkom-parking (Engels Plein 32, 3000 Leuven) is gelegen op 1 minuut wandelafstand van OPEK. Eerste uur is gratis, en er is een speciaal avondtarief tussen 19u en 7u (€3).

Parking Tweewaters
Parking Tweewaters (Vaartkom 32, 3000 Leuven) ligt op 400m van OPEK, aan de buitenkant van de Vaartkom. De parking is geopend van maandag tot en met zondag, van 7u tot 23u (inrijden). Uitrijden kan 24u/24u. Prijzen: €2,10/uur; >9u: €18 (dagtarief)

Parking Minckelers
Deze parking is gelegen in de J.P. Minckelerstraat 94, langs warenhuis Aldi. Loop tot aan het einde van de Minckelerstraat, dan rechts de Vaartstraat nemen tot aan de Vaartkom, links nemen tot aan het OPEK-gebouw. Dit is een betalende parking voor 750 wagens. Open 7/7 en 24/24.
Prijzen: €1,5/uur. Een speciaal avondtarief van 19u tot 7u voor €3.
Vanaf deze parking is het ongeveer 6 minuten stappen tot aan het OPEK-gebouw.

Kiss en ride zone
Op onze ‘kiss en ride’ parkeerstrook voor het gebouw kan je bezoekers voor het OPEK afzetten of ophalen om meteen nadien weer verder te rijden.

Toegankelijkheid
Het Openbaar Entrepot voor de Kunsten streeft ernaar openbaar en toegankelijk te zijn in de ruimste zin van het woord. Alle zalen op de benedenverdieping, de 1e, 2e en 3e verdieping zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het gebruik van de lift naar de 1e, 2e en 3e verdieping is enkel mogelijk onder begeleiding van een medewerker. Contacteer de organisator van jouw evenement voor meer info.

Overnachten in Leuven
Ben je naar een voorstelling gaan kijken en maak je er graag een weekendje Leuven van? Dan heeft Visit Leuven een leuke lijst met adresjes waar je terecht kan. Klik hier door en boek jouw weekendje weg. Of je nu houdt van een unieke B&B of een stijlvol ketenhotel, Leuven heeft logies voor elke smaak en elk budget. Geniet van onze stad!