Route en toegankelijkheid

ROUTE

 

Openbaar vervoer

Bushalte Leuven Vaartkom ligt pal langs het plein voor OPEK.
Om van aan het station van Leuven aan OPEK te geraken met de bus:
Ga naar busperron 11 en neem bus 600. Dit is de buitenringbus. Deze brengt je in 5 minuten tot aan OPEK.
Om terug naar het station te gaan neem je aan de overkant van de straat bus 601, de binnenringbus.

Bushalte Riddersstraat ligt achter OPEK in de Mechelsestraat. Neem rechts de Burchtstraat en wandel 3 straten rechts voorbij tot aan het begin van de Vaartkom. Het OPEK-gebouw ligt links. Vanaf de bushalte is het 3 minuten stappen tot aan het OPEK-gebouw. Hier stoppen:

Bus 4 richting Herent
Bus 5 richting Wijgmaal/ Wakkerzeel
Bus 6 richting Wijgmaal

Fiets
Er zijn fietsenstallingen voorzien in en rond OPEK .

Parkeren
Het is NIET toegelaten om te parkeren op het plein voor het gebouw. Er worden boetes uitgeschreven door Politie Leuven en wagens kunnen weggesleept worden!

In deze buurt is het verplicht om je parkeerschijf te gebruiken of betalend te parkeren aan de automaten. Je kan gebruik maken van de dichtst bijgelegen parkings “Vaartkom” of “Minckelers”.

Parking Vaartkom
Wil je zo dicht mogelijk parkeren? De Vaartkom-parking (Engels Plein 32, 3000 Leuven) is gelegen op 1 minuut wandelafstand van OPEK. Eerste uur gratis en speciaal avondtarief tussen 19 en 07u (€3).

Parking Tweewaters
Parking Tweewaters (Vaartkom 32, 3000 Leuven) ligt op 400m van OPEK, aan de buitenkant van de Vaartkom. De parking is geopend van maandag tot en met zondag, van 7u tot 23 u (inrijden). Uitrijden kan 24/24. Prijzen: € 2,10 / uur; > 9u: € 18 (dagtarief)

Parkeergarage Minckelers
Deze parkeergarage is gelegen in de Jan-Pieter Minckelerstraat 94 tussen de warenhuizen Aldi en Lidl. Loop tot aan het einde van de Minckelerstraat, dan rechts de Vaartstraat nemen tot aan de Vaartkom, links nemen tot aan het OPEK-gebouw. Dit is een betalende parking voor 280 wagens. Open 7/7, 24u. Prijzen: Tarief: 1u : €1,5 – 2u : €3 – 3u : €4,5 – 4u : €6 – 5, 6 en7u: €7. Max. dagtarief: €7, vanaf 19u tot 7u vast tarief van €3.
Vanaf deze parking is het ongeveer 6 minuten stappen tot aan het OPEK-gebouw.

Kiss en ride zone
Op onze ‘kiss en ride’ parkeerstrook voor het gebouw kan je bezoekers voor het OPEK afzetten of ophalen om meteen nadien weer verder te rijden.

TOEGANKELIJKHEID

Het Openbaar Entrepot voor de Kunsten streeft ernaar openbaar en toegankelijk te zijn in de ruimste zin van het woord. Alle zalen op de benedenverdieping, de 1e en 2e verdieping zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het gebruik van de lift naar de 1e en 2e verdieping is enkel mogelijk onder begeleiding van een medewerker. In de loop van 2013 zal de toegankelijkheid naar de Rotonde (3e verdieping) verbeterd worden, OPEK hoopt u hierover zo spoedig mogelijk verder te kunnen informeren.

Voor inleidingen bij theater of dansvoorstellingen voor blinden of slechtzienden, klik hier.