Route

Op dit ogenblik zijn er  wegenwerken in de buurt van OPEK.  Hierdoor is de burchtstraat tussen de Havenkant en de Glasblazeijstraat afgesloten van 1 tot en met 25 maart 2016. Auto's volgen best de omleiding langs de Lüdenscheidsingel.  Voetgangers en fietsers kunnen door de werfzone richting OPEK.

Om op de hoogte te blijven van de wegsituatie rond de Vaartkom kunt u terecht op de website www.vaartkom.be of www.leuven.be 


Grotere kaart weergeven

 

Openbaar vervoer

  • Bus 4 richting Herent
  • Bus 5 richting Wijgmaal/ Wakkerzeel
  • Bus 6 richting Wijgmaal 

Afstappen aan de halte 'Ridderstraat' in de Mechelsestraat. Neem rechts de Burchtstraat en wandel 3 straten rechts voorbij tot aan het begin van de Vaartkom. Het OPEK-gebouw ligt links. Vanaf de bushalte is het 3 minuten stappen tot aan het OPEK-gebouw.
 

Fiets

In afwachting van een fietsenstalling is het mogelijk om je fiets voor de ingang van de OPEK-kantoren te plaatsen.
 

Parkeren

Het is NIET toegelaten om te parkeren op het plein voor het gebouw. Er worden boetes uitgeschreven door Politie Leuven en wagens kunnen weggesleept worden!

In deze buurt is het verplicht om je parkeerschijf te gebruiken of betalend te parkeren aan de automaten. Je kan gebruik maken van de dichtst bijgelegen parkings “Vaartkom” of “Minckelers”.
 

Parking Vaartkom 

Volg vanop de invalswegen van Leuven de oranje pijltjes met de letter “V” er op om deze parking makkelijk te vinden. Parking Vaartkom is gelegen op de hoek van de Vaartstraat en de Minckeleerstraat, tegenover café De Lantaarn. Neem de Vaartstraat naar rechts tot aan de Vaart en loop dan naar links. Op het einde van de Vaart vind je het OPEK-gebouw. Dit is een betalende parking voor ongeveer 150 wagens. Open 7/7, 24 u. Prijzen: 15 min gratis – 1u : €1,5. Max. 2u parkeren. Gratis parkeren op zondagen, feestdagen en 11 juli. Op de parking zelf staan twee parkeerautomaten, waar u met geldstukken of via SMS kan betalen.
Vanaf deze parking is het ongeveer 4 minuten stappen tot aan het OPEK-gebouw.
 

Parkeergarage Minckelers

Deze parkeergarage is gelegen in de Jan-Pieter Minckelerstraat 94 tussen de warenhuizen Aldi en Lidl. Loop tot aan het einde van de Minckelerstraat, dan rechts de Vaartstraat nemen tot aan de Vaartkom, links nemen tot aan het OPEK-gebouw. Dit is een betalende parking voor 280 wagens. Open 7/7, 24u. Prijzen: Tarief: 1u : €1,5 - 2u : €3 - 3u : €4,5 - 4u : €6 - 5, 6 en7u: €7. Max. dagtarief: €7, vanaf 19u tot 7u vast tarief van €3.
Vanaf deze parking is het ongeveer 6 minuten stappen tot aan het OPEK-gebouw.
 

Kiss en ride zone

Op onze 'kiss en ride' parkeerstrook voor het gebouw kan je bezoekers voor het OPEK afzetten of ophalen om meteen nadien weer verder te rijden.