VLV website

Vrede, Liefde & Vrijheid

Geplaatst op 08/11/2022
Het nieuwstedelijk brengt Vrede, Liefde & Vrijheid opnieuw in OPEK! Michaël Pas, Clara Cleymans en Prince K. Appiah spelen vanaf 11 november in een stuk van Stijn Devillé.
ʜᴇᴛ ꜱᴛᴜᴋ ᴀɴᴀʟʏꜱᴇᴇʀᴛ ᴅᴇ ɢᴇʟɪᴊᴋᴇɴɪꜱꜱᴇɴ ᴛᴜꜱꜱᴇɴ ᴘᴏʟɪᴛɪᴇᴋᴇ ᴠᴇʀɢɪꜱꜱɪɴɢᴇɴ ᴛᴏᴇɴ ᴇɴ ɴᴜ. ᴅʀɪᴇ ᴀᴄᴛᴇᴜʀꜱ ᴇɴ 1 ᴍᴜᴢɪᴋᴀɴᴛ ʜᴏᴜᴅᴇɴ ᴊᴇ ᴠᴀɴ ᴅᴇ ᴇᴇʀꜱᴛᴇ ᴛᴏᴛ ᴅᴇ ʟᴀᴀᴛꜱᴛᴇ ᴍɪɴᴜᴜᴛ ʙɪᴊ ᴅᴇᴢᴇ ʟᴇᴇʀʀɪᴊᴋᴇ, ᴍᴀᴀʀ ᴏᴏᴋ ᴢᴇᴇʀ ᴏɴᴅᴇʀʜᴏᴜᴅᴇɴᴅᴇ ʟᴇꜱ. -𝘗𝘻𝘢𝘻𝘻
In de marge van de onderhandelingen van het Verdrag van Versailles ontmoeten drie mensen mekaar in een hotellobby in Parijs. De grote oorlog is achter de rug, de sfeer is uitgelaten: de twenties staan ready to roar.
De jonge, briljante econoom John Maynard Keynes – openlijk bisexueel in een tijd dat dat nog strafbaar was – is één van de onderhandelaars. Op een nacht valt hij voor de charmes van Lydia Lopokova, een ballerina van de Ballets Russes. Zij houdt een Afrikaanse man in het hotel voor een bediende. Die blijkt echter Charles D.B. King te zijn, gezant van Liberia, het enige vrije Afrikaanse land. King is dan ook de enige zwarte onderhandelaar op het congres. Er ontspint zich een gesprek over vrijheid. Waar ze alle drie naar op zoek schijnen.