RodeHond_liggend_solo_parkour

Rode Hond in OPEK op 28, 29 en 30 oktober

Geplaatst op 02/10/2018

Rode Hond is een besmettelijk kunstenfestival voor gezinnen dat dit jaar zijn dertiende editie viert. Vier dagen lang kan je in groot Leuven terecht voor allerlei kunstzinnige activiteiten. Ook in OPEK blaft de hond vrolijk.

 • Artforum Mixt Kunst (Artforum) – zondag 28 oktober, 10:00 tot 12:00, 4-6, inschrijven
  Het maandelijks kunstbad voor kleuters gaat deze keer door op ZONDAGvoormiddag 28 oktober (in plaats van zaterdag), van 10:00 tot 12:00. Ideaal om te combineren met een zondagsbrunch in het café. Inschrijven doe je via deze link.

 

 • Labo digitale kunsten (Artforum) – zondag 28, maandag 29 en dinsdag 30 oktober, 13:00 tot 16:00, 8+, gratis
  Kunstenaars Iwona Pom en Sophie Vanhomwegen nodigen je uit in hun digitaal labo waar je aan de slag kan met 360 camera’s, VR-brillen, 3D anaglyph, green screen en audio-opnames. Kom experimenteren met nieuwe of bestaande beelden, test je digitale (montage)skills, krijg deskundige hulp van de kunstenaars of wissel je digitale kennis en kunde uit met anderen. Je bent welkom in het labo op zondag 28, maandag 29 en dinsdag 30 oktober, doorlopend van 13:00 tot 16:00. En dit allemaal gratis. Inschrijven is niet nodig.

 

 • Zing mee in het Nederlands (WISPER) – zondag 28 oktober, 10:00 tot 12:00, 7+, gratis
  Heb je zin om op een leuke manier Nederlands te leren of zing je gewoon dolgraag Nederlandse liedjes? Kom dan zeker meedoen!
  Tijdens dit zangmoment (her)ontdek je hoe leuk samen zingen is! Eerst krijg je een opwarming voor je stem, daarna leer je samen een lied dat met de hele groep gezongen wordt. De sessie eindigt met een feelgood meezingmoment van verschillende Nederlandse songs. Denk aan liedjes zoals ‘Ik hou van u’ (Noordkaap), ‘Daar is de lente’ (Jan De Wilde) of ‘Twee meisjes op het strand’ (Raymond Van Het Groenewoud). Plezier gegarandeerd!
  Notenkennis is niet nodig. Deze cursus staat open voor alle leeftijden, dus breng ook gerust je ouders mee. Tijdens het zingen is er ook muzikale begeleiding voor extra sfeer!

 

 • Haroun (Het nieuwstedelijk) – zondag 28 oktober (15:00 en 19:00) en dinsdag 30 oktober (15:00), 8+, tickets vind je hier
  Papa is op. Sinds hij zijn vrouw en zijn job verloor, is Harouns vader in een depressie gesukkeld. De jongen vlucht in een fantasiewereld. Met spannende verhalen en heel veel verbeelding wil Haroun zijn papa redden.
  Sara Vertongen bewerkte Salman Rushdie en goot het geheel in een bijzondere vorm. Een dubbelvoorstelling voor groot én klein, met een stevige geut spoken word, slam poetry en rap.Bij het begin van de voorstelling nemen ouders en kinderen afscheid van elkaar. Haroun neemt de kinderen mee naar zijn wereld vol watergeesten, hopvogels en prinsessen-die-gered-moeten-worden. De ouders gaan naar de theaterzaal, waar Rashid op hen wacht. Daarna komt het hele gezin weer samen, maar luisteren ze door hoofdtelefoons naar een andere tekst en soundscape.
  ‘Haroun’ is een voorstelling voor grote én kleine mensen. Wil je weten wat de ander heeft beleefd tijdens de voorstelling. Praat dan na. Of niet. Niets zo spannend als een geheim voor papa en mama hebben, toch?
  opgelet: aparte voorstelling volwassenen – kinderen

 

 • Mijn papa is een klimrek (Mooss) – maandag 29 oktober, doorlopend van 13:00 tot 16:00, 4+, gratis
  Springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. We kunnen nu niet langer blijven staan. Deze workshop is voor grote en kleine mensen. De kleintjes klauteren over de groten, de volwassenen kruipen onder de kinderen en samen maak je piramides en andere bouwsels. Spelenderwijs verken je de mogelijkheden van je lichaam. Elke ‘kleine mens’ brengt een ‘grote mens’ mee.

 

 • XL-tekening (Mooss) – dinsdag 30 oktober, doorlopend van 13:00 tot 16:00, 4+, gratis
  Alle kleine en grote kunstenaars helpen mee aan een enorme tekening. Je begint ergens met een kleine tekening, iemand anders knoopt aan met een volgend stukje en stilletjesaan groeit het kunstwerk uit naar een XL – formaat. Laat je inspireren door andere tekenkunstenaars. Je mag met verschillende tekenmaterialen experimenteren en je helemaal uitleven in vorm en kleur. Je kiest zelf wanneer en hoe lang je mee komt doen.

Een handig overzicht met de uren van alle OPEKactiviteiten op Rode Hond vind je hier.

RodeHond_liggend_2018