toonweken

OPEK toonweken | mei & juni

Geplaatst op 30/04/2019

Wat schuilt er binnen de muren van het oude douanekantoor aan de Vaartkom? Het bloeit hier van de creativiteit, en dat zetten we graag in de kijker!

 • VAART FESTIVAL (9,10 & 11 mei)
  VAART is een creatietraject dat start in februari 2019 en uitmondt in drie festivaldagen in mei 2019. Artforum/ Urban Woorden & fABULEUS begeleiden acht prille makers of collectieven (15-25 jaar) in hun eerste eigen creatie. De editie 2019 is opvallend vrouwelijk en toont zowat alle kunstdisciplines gaande van wateracrobatie over architectuur tot een interactieve installatie voor jong en minder jonge speelvogels.
 • DE WISPER PRESENTATIEDAGEN (23,24 & 25 mei)
  De Wisperlingen presenteren er drie dagen op los in OPEK. Ze brengen het resultaat van een jaar artistieke cursussen: theatervoorstellingen, muziekjams, performances, installaties, eigenzinnige pop-up expo’s, concerten, woord, … Wisper tovert OPEK tijdens deze driedaagse om tot artistiek mijnenveld waar er op elk moment en achter elke deur wel iets te ontdekken en beleven valt. Allemaal 100% van eigen Wisper-kweek en overgoten met een gezellig festival-sfeertje. Gratis en onbetaalbaar!
 • CURATING THE YOUNG (6 juni)
  Jonge doeners die van het Café Entrepot dé place to be maken om jong talent te ontdekken. Als curatoren in spé scouten zij jonge kunstenaars, stellen zij de kunstwerken tentoon in het café, schrijven publieksbemiddelende teksten en organiseren vernissages. Kom frisse kunst ontdekken in een laidback sfeertje!
 • STUDIO CACTUS (17 mei)
  Een groep jongeren neemt OPEK over en laat de Leuvense jeugd een hele avond lang kennismaken met artistiek talent, zotte performances en kunstzinnige activiteiten. Een out-of-the-box kunstenfestival voor én door jongeren.
 • LUCA DRAMA TOONMOMENTEN 2DE & 3DE BACHELOR, BACHELOR- EN MASTERPROEVEN (29 mei t.e.m. 22 juni)
  Studenten van LUCA Drama, de dramaopleiding van de LUCA School Of Arts te Leuven tonen bijna een maand lang hun werk in OPEK. Reserveren kan vanaf half mei via www.luca-drama.be.