KIO

OPEN CALL: Kunst in OPEK

Geplaatst op 20/04/2022

Kunst in OPEK

Kunst in OPEK, dat is kunst (nóg meer) integreren in het gebouw. Zelfs op de minder voordehandliggende, misschien wel verborgen plekken.

Sinds kort kan je het werk van Niels Vaes en een installatie van Hilde Vanhees & Samantha Rijks in Openbaar Entrepot voor de Kunsten (OPEK) komen ontdekken. Maar er zijn nog heel wat ramen/muren/hoekjes die misschien wel op jou aan het wachten zijn.

Samen met AmuseeVous nodigt OPEK kunstenaars uit om kans te maken om hun werk te tonen in ons huis. Ontdek hieronder hoe dat in zijn werk gaat.

 

Verloop:

Stap 1: je stuurt je portfolio naar paulien@bamm.be.
Stap 2: je wordt uitgenodigd om op locatiebezoek te komen. Tijdens het locatiebezoek wandelen we door Opek en bekijken we welke mogelijkheden deze locatie te bieden heeft. Iedere kunstenaar moet op locatiebezoek zijn geweest om te kunnen deelnemen aan het traject. De locatiebezoeken worden op drie verschillende momenten georganiseerd: maandag 16 mei om 14:00, zaterdag 21 mei om 14:00, maandag 30 mei om 19:00.
Stap 3: je doet een voorstel voor een ontwerp voor een van de ruimtes die je hebt bezocht in Opek. Je stuurt dit voorstel door naar paulien@bamm.be. Deadline: 15 juni. In het voorstel hou je rekening met factoren zoals duurzaamheid, onderhoud, materiaal(kost), installatie(kost)…
Stap 4: je ontwerp wordt beoordeeld door onze jury, deze zal grotendeels bestaan uit de vrijwilligers van Curating the young. Zodra de raad van bestuur de selectie goedkeurt, zal iedere kunstenaar op de hoogte worden gebracht.
Stap 5: indien jouw ontwerp werd geselecteerd, kan je beginnen aan het verder uitwerken en uitvoeren van jouw ontwerp. Deadline: 31 augustus.
Stap 6: in september/oktober worden de kunstwerken geïnstalleerd in het gebouw. Nadien zal er een vernissage volgen.

Timing: 

– Deadline inzenden portfolio: 15 mei

– Locatiebezoeken: 

  • 16/05 om 14:00
  • 21/05 om 14:00
  • 30/05 om 19:00

– Deadline inzenden voorstel: 15 juni

– Selectie door jury: in de week van 20 juni

– Ontwerpfase: eind juni – eind augustus 

– Deadline definitief ontwerp: 31 augustus

– Installeren werk: september – oktober

Er wordt een eerlijke vergoeding voorzien voor de deelnemende kunstenaars.

 

Ben jij de kunstenaar die we zoeken? Stuur dan jouw portfolio door naar paulien@bamm.be voor 15 mei.