kunstendag voor kinderen opeksite 15/09/2017

Kunstendag voor Kinderen in OPEK – zo 19.11 – Schrijf je nu in!

Tijdens de Kunstendag voor Kinderen kan je met de hele familie terecht in OPEK voor heel erg leuke theatervoorstellingen en workshops. Meer info vind je hieronder.
De Klein Pollock (0- 4 jaar) : Schilderen voor de allerkleinsten op klassieke muziek 
(door Kunstkamp en Piep!)De kleine Pollock is een spannende beeldende schildersessie op klassieke muziek voor de allerkleinsten. Tijdens deze zintuiglijke ontdekkingsreis gaan mini’s en ouders Jackson Pollock-gewijs het grote doek te lijf. De klemtoon ligt daarbij op het fysiek ondergaan van (eetbare) verf op klassieke muziek. De expositie aan het eind is de kroon op deze unieke beleving!Uren: 10:00 -11:30 – 13:30 – 15:00 – 16:00
Duur: 40 minuten
Leeftijd: 0 – 4 jaar + max 2 volwassenen per kind
Waar: kleine zaal – OPEK
Kostprijs: 5 euro/persoonMEER…Zingen in het Nederlands (ouders + kinderen, alle leeftijden): workshop

Je hebt zin om op een leuke manier Nederlands te leren of je zingt gewoon dolgraag Nederlandse liedjes? Dan is dit iets voor jou! 

Tijdens deze cursus beleven we plezier aan bekende en minder bekende Nederlandse liederen. Eerst warmen we onze stem op en daarna leren we een nieuw lied aan dat we dan in groep zingen. We eindigen met een feelgood zangmoment waarbij we samen verschillende Nederlandse songs uit volle borst meezingen. Plezier gegarandeerd!

Uren: 11:00-13:00
Duur: 2u
Leeftijd: alle leeftijden
Waar: daklokaal – OPEK
Kostprijs: Gratis

MEER…

Hier is Hautnah (10+) : Voorstelling

Hier is Hautnah toont de vele kleine dingen die samen een stad maken. Lichten flikkeren, straten veranderen, flatgebouwen zinken weg en mensen komen en gaan. Tot je tussen al die beelden en geluiden plots het gevoel krijgt iets kwijt te zijn: jezelf. In een prikkelende kijk- en luisterervaring verbeeldt Hier is Hautnah dingen die je soms niet kan verwoorden en gaat de voorstelling op zoek naar iets waarvan je niet wist dat je het kon verliezen. Neem plaats rond de installatie, zet een hoofdtelefoon op en zie en hoor de stad tot leven komen.

Uren: 14:00 & 16:00
Leeftijd:10+
Waar: Box – OPEK
Kostprijs: 6 euro/persoon

MEER…

Nesten (4+) : Voorstelling zonder woorden

Drie eenzamen zoeken een thuis. Al bouwend proberen ze dat gevoel te vinden bij zichzelf, bij elkaar en de ruimte om hen heen. Zit ‘thuis zijn’ in het hebben van een dak? Nesten is een visuele en fysieke voorstelling over veiligheid, geborgenheid en vriendschap in een wereld van papier.

Uren: 15:00
Leeftijd: 4+
Waar: Zwarte zaal – OPEK
Kostprijs: 4 euro/persoon

MEER…

RoboKop (8+) : Knutsel je eigen robot
(door Re-Used)

Laat de uitvinder in jezelf los en knutsel je eigen robot uit recupmateriaal. In duo – een kind samen met een volwassen begeleider – ga je aan de slag. We boren, hameren en schroeven erop los en op het einde neem je je eigen RoboKop mee naar huis.

Uren: Tussen 14:00 en 18:00
Duur: +- 90 minuten
Leeftijd: 8+
Waar: Rotonde – OPEK
Kostprijs: 4 euro/persoon

Om zeker te zijn van je plaats, reserveer je best je ticket via dit formulier
Betalen doe je de dag zelf aan de balie in het café.
Je kan ook steeds de dag zelf langskomen en deelnemen indien er nog beschikbare plaatsen zijn.