Route en toegankelijkheid

ROUTE

 

Openbaar vervoer
Bus 4 richting Herent
Bus 5 richting Wijgmaal/ Wakkerzeel
Bus 6 richting Wijgmaal

Afstappen aan de halte ‘Ridderstraat’ in de Mechelsestraat. Neem rechts de Burchtstraat en wandel 3 straten rechts voorbij tot aan het begin van de Vaartkom. Het OPEK-gebouw ligt links. Vanaf de bushalte is het 3 minuten stappen tot aan het OPEK-gebouw.

Fiets
Er zijn fietsenstallingen voorzien in en rond OPEK .

Parkeren
Het is NIET toegelaten om te parkeren op het plein voor het gebouw. Er worden boetes uitgeschreven door Politie Leuven en wagens kunnen weggesleept worden!

In deze buurt is het verplicht om je parkeerschijf te gebruiken of betalend te parkeren aan de automaten. Je kan gebruik maken van de dichtst bijgelegen parkings “Vaartkom” of “Minckelers”.

Parking Vaartkom
Volg vanop de invalswegen van Leuven de oranje pijltjes met de letter “V” er op om deze parking makkelijk te vinden. Parking Vaartkom is gelegen op de hoek van de Vaartstraat en de Minckeleerstraat, tegenover café De Lantaarn. Neem de Vaartstraat naar rechts tot aan de Vaart en loop dan naar links. Op het einde van de Vaart vind je het OPEK-gebouw. Dit is een betalende parking voor ongeveer 150 wagens. Open 7/7, 24 u. Prijzen: 15 min gratis – 1u : €1,5. Max. 2u parkeren. Gratis parkeren op zondagen, feestdagen en 11 juli. Op de parking zelf staan twee parkeerautomaten, waar u met geldstukken of via SMS kan betalen.
Vanaf deze parking is het ongeveer 4 minuten stappen tot aan het OPEK-gebouw.

Parkeergarage Minckelers
Deze parkeergarage is gelegen in de Jan-Pieter Minckelerstraat 94 tussen de warenhuizen Aldi en Lidl. Loop tot aan het einde van de Minckelerstraat, dan rechts de Vaartstraat nemen tot aan de Vaartkom, links nemen tot aan het OPEK-gebouw. Dit is een betalende parking voor 280 wagens. Open 7/7, 24u. Prijzen: Tarief: 1u : €1,5 – 2u : €3 – 3u : €4,5 – 4u : €6 – 5, 6 en7u: €7. Max. dagtarief: €7, vanaf 19u tot 7u vast tarief van €3.
Vanaf deze parking is het ongeveer 6 minuten stappen tot aan het OPEK-gebouw.

 

Kiss en ride zone
Op onze ‘kiss en ride’ parkeerstrook voor het gebouw kan je bezoekers voor het OPEK afzetten of ophalen om meteen nadien weer verder te rijden.

TOEGANKELIJKHEID

Het Openbaar Entrepot voor de Kunsten streeft ernaar openbaar en toegankelijk te zijn in de ruimste zin van het woord. Alle zalen op de benedenverdieping, de 1e en 2e verdieping zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het gebruik van de lift naar de 1e en 2e verdieping is enkel mogelijk onder begeleiding van een medewerker. In de loop van 2013 zal de toegankelijkheid naar de Rotonde (3e verdieping) verbeterd worden, OPEK hoopt u hierover zo spoedig mogelijk verder te kunnen informeren.

Voor inleidingen bij theater of dansvoorstellingen voor blinden of slechtzienden, klik hier.