partners

Artforum
Artforum is een kunst-educatieve organisatie.  We werken samen met actieve kunstenaarsen en geven kinderen en jongeren de mogelijkheid zichzelf te ontdekken in kunst.  Artforum is er van overtuigd dat kunst verwondert, verrijkt en confronteert.  We brengen kunst en creativiteit uit verschillende disciplines, doelgroepen en sectoren samen.  Door kunst voor en door kinderen te stimuleren en door maatschappelijke thema's als uitgangspunt te kiezen werkt Artforum midden in de samenleving van vandaag.  We streven ernaar om niet exclusief te werken met een bepaalde doelgroep maar om aandacht te besteden aan kansen voor alle kinderen en jongeren.  
 
Het nieuwstedelijk

Het nieuwstedelijk is de fusie van het Leuvense muziektheatergezelschap Braakland/ZheBilding en het Limburgse Theatermakershuis de Queeste. Het is het stadstheater van Leuven, Hasselt en Genk, een artist-run theaterhuis dat mee vorm geeft aan de stad en de samenleving van morgen.

We vertellen verhalen over het leven hier en nu. We geven er klank aan en gaan er over in gesprek. Vanuit de stad richten we ons op de rest van de wereld. Tekst, theater, muziek, audio & debat vormen de kern van ons artistieke werk. Dat geven we vorm door nieuwe creaties rond hedendaagse en maatschappelijke thema’s, community based projecten, de evenwaardige combi van gesproken tekst & live muziek, de duurzame opbouw van eigen repertoire, het ondersteunen van jong talent en het uitbouwen van een community met ons publiek.

Café Entrepot

Café Entrepot dat uitkijkt op de Vaartkom met haar historische silotorens en aangemeerde boten is het trefpunt bij uitstek voor cultuurliefhebbers. De nauwe samenwerking tussen het café en de culturele organisaties in huis en de optredens en exposities die regelmatig in het café plaatsvinden, maken van Café Entrepot de culturele hotspot van het moment. Het café staat bekend om zijn snelle hap en tap. Het is de perfecte combinatie van huiselijk en trendy. Café Entrepot is een gezellig ingerichte brasserie met tafels en stoelen uit herbestemd hout. Een lange toog met rode accentkleur en een indrukwekkende, zilverkleurige plafondstructuur van Pieter Janssens (www.manonmars.be) sieren het hip interieur.

De FactorY

De FactorY is een sociaal-artistiek project met een atelierwerking beeldende kunsten in Leuven. Ze verwelkomt mensen die minder gemakkelijk toegang vinden tot het gewone kunstcircuit. De FactorY creëert voor haar deelnemers een aangepaste begeleiding die aanzet om hun creativiteit om te zetten in beeldend werk, en dit in een veilige context en in alle vrijheid. Dit biedt uitzicht op de ontdekking van eigen, onvermoede mogelijkheden tot en met het vormgeven van een eigen(gereid) artistiek parcours.

fABULEUS
fABULEUS is een uniek productiehuis voor dans en theater. Centraal staat de artistieke samenwerking tussen jong talent en ervaren makers. fABULEUS biedt jongeren en jongprofessionelen artistieke omkadering om hun passie en talent als speler, danser of maker te ontwikkelen en heeft op dat vlak ook een internationale voorbeeldfunctie. fABULEUS bereikt met zijn producties een breed publiek van alle leeftijden, met speciale aandacht voor jongeren en kinderen.
 
LUCA Drama

LUCA Drama biedt academische bachelor- en masteropleidingen in het vakgebied drama aan.

De opleiding Drama van de LUCA School of Arts breekt uit! Van de berg aan de Leuvense ring naar de Vaartkom, waar het hart van de stad begint te kloppen. Met de studenten van het derde en vierde jaar integreerde LUCA Drama zich in het OPEK-project. Rond het kernthema ‘TEKST’ zoeken we partners en compagnons de route om te spelen en te maken, en om samen nieuwe artistieke wegen te onderzoeken. Het inspirerende labo dat het OPEK is, helpt onze studenten hun werk naar een hoger niveau te tillen en stimuleert hen ook om later met des te meer panache en expertise hun plaats in te nemen in het professionele werkveld.

LUCA Drama is een onderdeel van de LUCA School of Arts - Campus Lemmens, Lemmensberg 3, 3000 Leuven.

Mooss
Mooss vzw staat in Vlaanderen synoniem voor “een goesting in kunst” en “ac- tieve” kunst- en erfgoededucatie. Dit is het leren van, over en met de kunsten en erfgoed via actieve werkvormen, producten, installaties en publicaties in de domeinen muziek, theater, dans, audiovisuele en beeldende kunsten. Mooss werkt voor kinderen, jongeren en hun begeleiders. Zowel de individuele jongeren als het jeugdwerk, erfgoedinstellingen, kunst- en cultuurcentra, bibliotheken, onderwijsin- stellingen... werken samen met Mooss voor bemiddeling bij bestaande kunstpro- ducten en tentoonstellingen, voor artistieke workshops en voor (na)vorming van eigen medewerkers en vrijwilligers op kunst- en/of methodevlak.
Urban Woorden

Urban Woorden is een socio-culturele organisatie die in 2009 is opgericht door twee jonge Leuvenaars met een passie voor poëzie (slam), rap en performance. Vanuit de overtuiging dat schrijven een positieve en creatieve uitlaatklep kan zijn voor iedereen organiseren ze workshops voor scholen en cultuurcentra. Gaandeweg verbreedt het publiek waardoor nu ook workshops worden aangeboden aan gevangenissen, non-profit organisaties en bedrijven over heel Vlaanderen. Daarnaast organiseert Urban Woorden ook gratis open podia, optredens en lezingen. Hierbij richt de jongerenorganisatie voor urban woordkunsten zich voornamelijk op jongeren, maar enkele van onze activiteiten spreken ook een ouder publiek aan. Sinds februari 2015 is Urban Woorden medebewoner van OPEK. 

WISPER

WISPER mengt mensen met mensen tijdens artistieke cursussen theater, muziek, dans, literatuur, fotografie en beeld.

In ateliers of in het struikgewas. Nu eens op festivals en de volgende keer gewoon op uw stoep. In het holst van de nacht of juist in de vroege uurtjes. Telkens gaan we voor het ongefilterde WISPER-effect: uw creativiteit en goesting in kunst hoge toppen laten scheren. Voor 18+ met ballen!

Met steun van

Sponsor