Voorstelling 'Haroun' in De Nieuwe Zaal te Hasselt

Haroun een voorstelling voor kinderen en hun ouders – te zien op 23/24/25/30/31 maart

Geplaatst op 06/03/2018

De nieuwste productie van Het nieuwstedelijk is een bijzondere dubbelvoorstelling voor kinderen (8+) en hun ouders.

Haroun is een voorstelling voor grote én kleine mensen. Een pleidooi voor de kracht van verbeelding wanneer we geen uitweg meer zien, en hoe we onze kinderen – al dan niet letterlijk – moeten durven loslaten en vertrouwen, zelfs wanneer onze grote mensenproblemen onoverkomelijk lijken.

Voorstelling 'Haroun' in De Nieuwe Zaal te Hasselt

Papa is op. Harouns vader Rashid weet niet meer waarheen. Nadat hij zijn werk verloor en Harouns mama wegging, is hij in een donkere depressie verzonken. De jongen weet niet hoe hij hiermee moet omgaan en vlucht weg in verhalen en in zijn spannende fantasiewereld. Gelukkig is Haroun, net als zijn papa, een geweldige verhalenverteller, en vindt hij in die verhalen de kracht om zijn papa te redden.

 Salman Rushdie schreef Haroun en de zee van verhalen om een belofte aan zijn zoontje in te lossen. Die vond zijn vaders werk verschrikkelijk saai. Voor Rushdie was het zijn eerste boek na de fatwa omwille van zijn roman De Duivelsverzen. Sara Vertongen bewerkte de tekst, interviewde kinderen en ouders, en goot het geheel in een bijzondere vorm, met daarbij een flinke geut slam poetry, spoken word en rap.

Voorstelling 'Haroun' in De Nieuwe Zaal te Hasselt

Bij het begin van de voorstelling nemen ouders en kinderen afscheid van elkaar. Haroun (Khalid Koujili) neemt de kinderen mee naar zijn wereld vol watergeesten, hopvogels en prinsessen-die-gered-moeten-worden. De ouders gaan naar de theaterzaal, waar Rashid (Jorre Vandenbussche) in zijn duisternis op hen wacht. Daarna komt het hele gezin weer samen, maar luisteren ze door hoofdtelefoons naar een andere tekst en soundscape. Zo genieten zowel jong als oud van een volwaardige, op maat gemaakte voorstelling. En niets zo spannend als een geheim voor papa en mama hebben, toch?

Te zien in OPEK op woensdag 21 maart (15u), zaterdag 24 maart (15u), zondag 25 maart (15u), vrijdag 30 maart (19u) en zondag 31 maart (15u). Tickets bestel je hier.